Oneohtrix Point Never: ‘noise’ in Nijmegen!

Een druilerige donderdagavond in Nijmegen. De kleine zaal van Doornroosje heeft het podium beschikbaar gesteld voor Oneohtrix Point Never. De aankondiging is kraakhelder: “Een van de meest spraakmakende elektronische muzikanten van 2011“. Het laatste album (Replica) stamt uit 2011 en dit optreden brengt weer eens wat nieuws in de stad.

Jammer genoeg moest het rustig binnenlopend en kwebbelend publiek eerst een nogal ongeïnteresseerd overkomend, aan een bierfles lurkende DJ-set doorstaan. Soms met lekkere Klaus Schulze-achtige geluiden maar meest bleven het elektronische niemandalletjes.

 

Oneothrix Point Never (foto: Hans van Wijk)

Maar goed, even na 21u luidt het ‘startschot’ en dat is te merken. Het geluid staat fors harder, maar dat niet alleen: ook het bass-geluid is erg laag. Lekker laag! OPN maakt er een ‘noisy’ optreden van. De globaal honderd bezoekers worden verrast: merendeel had geen idee wat er ging komen en oordopjes zijn geen overbodige luxe. De een staat nagenoeg in trance vooraan, een andere enkeling vlucht naar de bar. Onverstoorbaar draaft OPN in een klein uur door: hard en meedogenloos met tempowisselingen, verrassende overgangen en veel ‘pieps’ en knors’. Erg toepasselijk dus! Jammer van de nietszeggende, wat ‘goedkope’ visuele bijdrage, maar vooruit.

2 minuutjes ‘live':

Afsluitend zowaar cd’s en vinyl in de verkoop terwijl de DJ alweer een cd instart. Sommigen gaan verbaasd/-dwaasd naar buiten maar de meesten wel met een ‘piep’ in de oren. Prima, een volgende keer weer! Iets voor Incubate?

Website: Oneohtrix Point Never

Latest tracks by Oneohtrix Point Never

This entry was posted in Piepknor and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>